Videoer

Kommentar til kritikken af det danske mundbindsstudie Det danske mundbindsstudie DANMASK-19 medførte en del diskussion i medierne omkring, hvad man egentlig kunne konkludere ud fra studiet. Studiet blev desuden kritiseret på en række andre punkter - blandt andet stikprøvestørrelsen - og i videoen nedenfor forklares, hvad kritikken går på. Følsomhed af lyn- og PCR-tests Da der blev åbnet op for lyntests for Covid-19 blev der talt en masse om testenes følsomhed.

Kommentar til kritikken af det danske mundbindsstudie

Det danske mundbindsstudie DANMASK-19 medførte en del diskussion i medierne omkring, hvad man egentlig kunne konkludere ud fra studiet. Studiet blev desuden kritiseret på en række andre punkter - blandt andet stikprøvestørrelsen - og i videoen nedenfor forklares, hvad kritikken går på.

Følsomhed af lyn- og PCR-tests

Da der blev åbnet op for lyntests for Covid-19 blev der talt en masse om testenes følsomhed. Lyntestene har mindre følsomhed end de traditionelle PCR-tests, men det er måske ikke så interessant for den enkelte borger at få oplyst testenes følsomhed. En borger, der er testet er interesseret i at vide, hvad testresultatet betyder. Hvis testen er negativ, hvad er så sandsynligheden for at jeg ikke har Covid-19.

Eksterne videos om statistik

Arthur Benjamins kommentar om statistiks rolle i matematikundervisningen (i USA men bestemt også relevant herhjemme).